L. Dragnea: „Premierul m-a sunat, i-am spus că ministrul Ţuţuianu trebuie să îşi asume demisia”

Preşedintele PSD, Liviu Dragea, se declară „trist” că Adrian Ţuţuianu a plecat de la Ministerul Apărării, însă spune că şi-a dat fără rezerve acordul pentru ca premierul Mihai Tudose să îi accepte demisia. Premierul l-a sunat pe Liviu Dragnea imediat după ce a discutat cu Ministrul Apărării şi cu cel al Finanţelor.

Liderul PSD a povestit azi la Craiova cum s-a luat decizia.

Eram cu premierul Mihai Tudose şi cu vicepremierul Marcel Ciolacu, m-au invitat la prânz. Pe terasă au început să apară ştirile. I-am rugat să îi cheme şi pe ministrul Ţuţuianu şi pe ministrul Mişa şi să discute. L-am rugat pe Mihai Tudose, după ce discută cu cei doi să mă sune şi să ne punem de acord. M-a sunat, mi-a spus despre discuţie şi i-am spus că am aceeaşi părere, ministrul Ţiţuianu trebuie să îşi asume demisia”, a spus Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Motivul pentru care demisia lui Adrian Ţuţuianu a fost considerată imperativă de Liviu Dragnea e acela că anunţul de presă privind eşalonarea slariilor din Apărare ar fi produs panică în rândul angajaţilor şi al partenerilor externi.

Am pierdut un ministru bun, un ministru foarte bun, care s epare că a fost victima unei greşeli de comunicare sau nu. Un asemenea comunicat nu putea să fie fără urmări pentru că a pus sub semnul întrebării credibilitatea noastră în rândul partenerilor din rândul NATO. A produs foarte multă panică şi temeri în interiorul Ministerului Apărării şi în extern”, a adăugat Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul social-democrat a vorbit astăzi cu fostul ministru al Apărării care se va întoarce în Senat. Adrian Ţuţuianu nu va mai fi însă preşedinte al Comisiei de control a SRI.

Numele noului ministru al Apărării ar urma să fie decis săptămâna viitoare în PSD şi propus ulterior  preşedintelui Klaus Iohannis. Liviu Dragnea nu a exclus varianta ca acesta să fie chiar actualul interimar, Marcel Ciolacu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS