L. Dragnea: Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate. Peste tot în UE, parlamentele sunt suverane

În ședința Consiliului Național al PSD, preşedintele formaţiunii a susţinut că, în repetate rânduri, României i s-au cerut lucruri pe care alte state nu le-ar fi acceptat, inclusiv nesocotirea unor decizii ale Curții Constituționale.

„Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate de Parlament. Peste tot în UE, parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea popoarelor. Nouă ni s-a spus să suspendăm legile. Pentru că conțin prevederi care <<nu ne plac>>. Dar sunt și în alte țări.<< Dar la voi nu merg>>. Ni s-a cerut să oprim proceduri de revocare. Să blocăm proceduri de numire și revocare. Ni s-a cerut să nesocotim decizii ale CCR. Să modificăm și propria Constituție. Constituția în 1991, înainte de a fi adoptată a fost avizat de Comisia de la Veneția, înainte de a intra în UE, în 2003, s-a făcut cu consultanța partenerilor externi”, a declarat Liviu Dragnea, consemnează Mediafax.

„Acum se constată că tebuie modificată ca să dăm puteri președintelui Iohannis iar când nu mai e, revenim? Sau dăm: Klaus Iohannis, președinte pe viață în România. Dacă nu vrem asta, trebuie să luptăm. Despre România se spune că e o țară prea coruptă pentru a fi un stat cu drepturi depline. O rezoluție votată, nedreaptă care ne reproșeză lucruri care se întâmplă peste tot”, a adăugat Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS