L. Dragnea, despre parteneriatul civil: PSD este un partid tolerant

Conducerea PSD se delimitează de declarațiile senatorului social democrat, Ioan Deneș. La sfărșitul săptămânii trecute, acesta a declarat într-o conferință de presă că este deranjat de cuplurile de homosexuali care se țin de mână pe stradă. Luni, Liviu Dragnea a declarat că formațiunea sa este una tolerantă, iar declarațiile senatorului Deneș nu sunt în acord cu viziunea partidului în aceea ce privește drepturile omului.

Senatorul PSD Ioan Deneş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă în Bistriţa, că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex, pentru că îi „lezează” şi „încalcă” libertatea atunci când îşi „externalizează” comportamentul şi merg de mână pe stradă.

Senatorul a declarat că parteneriatul civil ar trebui analizat doar în perspectiva concubinajelor heterosexuale.

În acest weekend au apărut și reactii ale comunității LGBT din România. Zeci de membri ai acesteia au organizat sâmbătă un marș în Capitală, până în fața sediului PSD.

Între timp, a apărut și reacția președintelui PSD, Liviu Dragnea. Acesta l-a taxat pe senatorul PSD, Ioan Deneș. Liviu Dragnea nu a spus, însă, clar dacă PSD susține sau nu parteneriatul civil. „Nu sunt de acord cu afirmaţiile domnului senator Denes şi eu il sfătuiesc şi pe el şi pe ceilalţi să nu uite că fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toata tăria că în societatea românească avem loc toţi şi trebuie să ne respectăm unii pe alţii”, a precizat Liviu Dragnea.
„Le spun tuturor şi o sa discutam mai apăsat la Sinaia, poate aerul de munte o să le faca bine şi o să le dea capacitatea de înţelegere mai mare a ceea ce înseamnă PSD şi a ceea ce înseamnă viziunea PSD”, a afirmat preşedintele PSD.

Proiectul de lege privind parteneriatul civil, care îi aparține fostului deputat independent Remus Cernea, a primit aviz favorabil în comisia pentru drepturile omului de la Camera Deputaților. Asta după ce anul trecut Senatul a respins propunerea legislativă privind instituirea parteneriatul civil. Proiectul a fost trimis la Camera Deputaţilor, care va da votul final în cazul acestui proiect. Acum, documentul trebuie să primească și un raport din partea Comisiei Juridice și apoi un vot în plenul Camerei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS