L.C. Kovesi: Nu suntem în conflict cu Inspecția Judiciară

Invitată în emisiunea DRUM CU PRIORITATE, la Europa FM, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost întrebată dacă este sau nu o tentativă de intimidare propunerea făcută de inspecția judiciară, prin care aceasta cere Consiliului Superior al Magistraturii sancționarea celor 3 procurori DNA care au deschis dosarul adoptării controversatei ordonanței 13.

Laura Codruța Kovesi a povestit la Europa FM cum s-a desfășurat controlul Inspecției Judiciare la DNA:

Acest control a început pe 17 iulie si s-a finalizat pe 25 august. Timp de 6 săptămâni, am stat la dispozițiai inspectorilor. Au fost prezentate toate datele, toate documentele, toate informațiile care ne-au fost solicitate. La finalul controlului, trebuie prezentate niște concluzii preliminare. A fost un lucru inedit, care nu s-a întâmplat în alte situații. O parte a echipei a decis să ne prezinte concluziile în scris, altă parte – verbal. Dar, plecând de la acest lucru, am făcut o solicitare CSM cu privire la chestiuni de procedură și de metedologie care trebuie lămurite înainte de a se da raportul. Orice procedură care nu este unitară, poate influența raportul care va fi scris. În acest moment, ne dorim să apară raportul cu constatările care vor fi scrise de membrii echipei de control, dar în același timp dorim să ne lămurim pe metodologii și pe proceduri, pentru a nu fi în situația de a combate acest raport, pe vicii de procedură. Și eu acest lucru am cerut Inspecției Judiciare și CSM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În ceea ce privește consecințele pe care le-ar putea avea pensionarea judecătoarei Ana Maria Dascălu de la Înalta Curte, Laura Codruța Kovesi a spus că nu există risc de prescriere în cazul dosarelor care i-au revenit acesteia.

Printre cei care au procese la Înalta Curte se află președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Laura Codruța Kovesi a vorbit, la Europa FM, și despre dosarul Tel Drum, firmă din Teleorman, care are multe contracte cu statul. Procurorii din România au luat legătura cu colegii lor din Brazilia, a precizat şefa DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS