Şefa DNA, după întâlnirea cu ministrul Justiției: „Nu îmi dau demisia, nu mi s-a cerut demisia”

La ieșirea de la întâlnirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, șesa DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat: „Nu îmi dau demisia, nu mi s-a cerut demisia, nu am de ce să-mi dau demisia. DNA și-a făcut treaba. A fost o discuție despre care nu doresc să dau prea multe detalii. Am discutat doar despre activitatea DNA. Întotdeauna am acționat corect. Veți afla mai multe după ce se termină această etapă”.

Întâlnirea dintre ministrul Justiției și șefa DNA are loc în contextul în care Tudorel Toader este așteptat să facă publice rezultatele evaluării activității Laurei Kovesi, dar și a procurorului șef, Augustin Lazăr.

Înainte de întâlnirea cu Laura Codruța Koveși, Tudorel Stoica a avut o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans, Klemm.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat după întâlnire că i-a transmis oficialului român sprijinul său şi al ţării sale pentru întărirea statului de drept.

Întrebat dacă Laura Kovesi ar trebui să demisioneze de la şefia DNA, după decizia Curţii Constituţionale vizând ancheta în cazul OUG 13, ambasadorul a spus că nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre nicio problemă legată de persoane.

„Am fost aici pentru a mă prezenta ministrului Justiţiei. Am avut o discuţie foarte bună despre istoria cooperării între Statele Unite şi România şi l-am asigurat pe ministrul Justiţiei de interesul continuu, al meu şi al ţării mele, în a-i susţine eforturile de a întări statul de drept în România şi de a lupta împotriva corupţiei”, a spus Hans Klemm, la ieşirea din sediul Ministerului Justiţiei.

Întrebat dacă procurorul-şef al DNA ar trebui să demisioneze după decizia Curţii Constituţionale privind ancheta în cazul OUG 13, ambasadorul american a precizat: „Nu am discutat despre probleme legate de persoane”. În această dimineaţă, Tudorel Toade a anunțat că rezultatele vor fi prezentate miercuri, într-o conferință de presă.

„Am făcut evaluările. Cele 14 zile s-au împlinit de aseară. Voi proroga termenul cu doua zile dat fiind ca am fost la Bruxelles. Miercuri, la prânz, voi organiza o conferinţă de presă şi va voi da toate detaliie”, a declarat Tudorel Toader.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei a anunţat că face o evaluare a activităţii Ministerului Public şi a DNA, sugerând totodată şi că şefii celor două parchete ar putea să-şi dea demisia, după ancheta pe OUG 13 şi motivarea publicată de Curtea Constituţională.

Ulterior, Tudorel Toader şi-a nuanţat declaraţiile, precizând că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să demisioneze, ci doar „a evocat o instituţie din Codul Muncii”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS