Confidenţialitate

Klaus Iohannis, vizită oficială de 3 zile în Coreea de Sud, la invitația omologului său, Yoon Suk Yeol. Principalele obiective ale întrevederii | AUDIO | GALERIE FOTO

Președintele Klaus Iohannis se află, în perioada 22-24 aprilie, într-o vizită oficială, de trei zile, în Coreea de Sud la invitația omologului sau, Yoon Suk Yeol. Din delegația oficială fac parte trei ministri- ai Apărării, Afacerilor Externe si Energiei – precum și secretarul de stat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Este al patrulea turneu oficial al președintelui din ultimul an, după ce a călătorit în Asia, Africa și America Latină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este prima vizită în Coreea de Sud la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani, aceasta fiind și prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008. Acum va fi adoptată o declarație comună de consolidare a parteneriatului prin care vor fi stabilite direcțiile principale de cooperare pentru următorii 10 ani.

În prima zi, președintele Iohannis va depune o coroană de flori la Cimitirul Național din Seoul și va participa la un tur informativ al Zonei de securitate comune de la granița cu Coreea de Nord.

Marți, 23 aprilie, președintele Iohannis va fi primit de președintele Yoon Suk Yeol și vor fi semnate o serie de documente vizând apărarea, energia nucleară, investițiile și comerțul exterior, cooperarea în situații de urgență și managementul dezastrelor, cooperarea în domeniile culturii, tineretului și sportului.

Președintele României va avea o întrevedere si cu prim-ministrul Han Duck-soo, iar miercuri, 24 aprilie, delegatia va vizita Complexul Doosan Enerbility din Changwon, unde vor avea loc discuții legate de energia regenerabila și reactoarele modulare mici.

Președintele României va avea întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din Coreea de Sud și va vizita expoziția de artă tradițională „Insight Romania”.

Sursa foto: Presidency.ro

Citește și: Alertă falsă cu bomba pe Aeroportul din Chișinău. Peste 200 de pasageri aflați la bordul unui avion care venea din Londra, debarcați de urgență pe Aeroportul din Iași | AUDIO