Confidenţialitate

Alertă falsă cu bomba pe Aeroportul din Chișinău. Peste 200 de pasageri aflați la bordul unui avion care venea din Londra, debarcați de urgență pe Aeroportul din Iași | AUDIO

Alertă falsă cu bombă pe Aeroportul din Chișinău, Republica Moldova. Cursa Londra-Chișinău – cu sute de pasageri la bord – a fost nevoită să aterizeze de urgență, duminică seară, 21 aprilie, pe Aeroportul din Iași. Pentru o perioadă scurtă de timp, până s-au făcut verificări, a fost activat planul roșu de intervenție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sirenele autosepecialelor, mașinilor de descarcerare și salvărilor au început să sune. Inițial, conducerea Aeroportului Iași a crezut că este vorba despre o alertă cu bombă la aeronava companiei WizzAir, care făcea cursa Londra-Chișinău.

Purtătoarea de cuvânt a Aeroportului din Iași, Elena Troia: Pasagerii au fost transportați la destinație cu autocarele puse la dispoziție de compania aeriană

„În urma alertei cu bombă s-a activat planul roșu și toate forțele de intervenție au fost  mobilizate la Aeroportul Iași. În cele din urmă, s-a dovedit că alarma fusese dată pe Aeroportul Chișinău, astfel că, o aeronavă ce venea din Aeroportul Londra a trebuit să fie redirecționată conform procedurii pe aeroportul de rezervă, respectiv Aeroportul Iași. Aeronava a aterizat în condiții de siguranță și toți cei 220 de pasageri care se aflau la bord au fost debarcați în Terminalul T3 dedicat zborurilor non-Schengen și apoi au fost transportați la destinație cu autocarele puse la dispoziție de compania aeriană”, a declarat Elena Troia, purtător de cuvânt al Aeroportului din Iași.

Incidentul de ieri este al doilea de acest gen, în urmă cu două zile având loc o altă alertă cu bombă la Aeroportul din capitala Republicii Moldova.

Sursa foto: Inquam Photos / Andrei Mardari

Citește și: Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation contestă în instanță sechestrul pus de statul român