Klaus Iohannis: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate” | AUDIO

„Este esențial ca aceasttă campanie de vaccinare să reușească, astfel încât să obținem imunizarea populației la nivel național. Sunt convins că efortul susținut al întregii societăți, timp de un an de zile, va fi răsplătit în 2021 dacă reușim, până în vară, să vaccinăm un procent semnificativ din populația țării și astfel să putem reveni la normalitate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Vaccinarea reprezintă singura soluţie de a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an, este de părere șeful statului.

”De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economică a economiei şi evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie”, a spus președintele Iohannis, marți, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat și că se va vaccina anti-COVID-19, public, vineri.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu, Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a spus Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS