Confidenţialitate

Klaus Iohannis: „Trebuie să ne concentrăm pe consolidarea construcției europene și mă refer în special la securitate și apărare” | VIDEO

Klaus Iohannis a susținut miercuri, 3 aprilie 2024, declarații de presă comune cu președintele Consiliului European Charles Michel. Președintele României a spus în cadrul discursului că în ceea ce privește planul european de viitor al României „trebuie să ne concentrăm pe consolidarea construcției europene și mă refer în special la securitate și apărare. Este prioritatea noastră principală și perspectiva din care privim la București procesul de extindere a Uniunii Europene”.

Președintele României: „Vom porni discuția pe liniile trasate împreună prin Declarația de la Granada din octombrie 2023”

„Trebuie să rămânem angajați să depunem împreună toate eforturile pentru a ne proteja valorile, spiritul european și democrația câștigată cu greu în unele state membre, totul pentru a deveni mai puternici în următorii cinci ani.

Vom porni discuția pe liniile trasate împreună prin Declarația de la Granada din octombrie 2023, care a marcat debutul procesului de definire a orientărilor și a priorităților noastre strategice pentru 2024-2029 și a identificat printre temele prioritare securitatea și apărarea. Extinderea. Implicarea Uniunii Europene la nivel mondial. Reziliența și competitivitatea. Energia și migrația”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Trebuie să ne concentrăm pe consolidarea construcției europene și mă refer în special la securitate și apărare”

„România este profund angajată în fiecare zi în avansarea tuturor acestor priorități ale Uniunii și putem contribui semnificativ la acest proces. Inclusiv pe baza experienței noastre ca stat care a aderat mai recent și care se află în imediata vecinătate a războiului din Ucraina.

Din perspectiva României, în următorii ani la nivelul Uniunii Europene trebuie să ne concentrăm pe consolidarea construcției europene și mă refer în special la securitate și apărare. Este prioritatea noastră principală și perspectiva din care privim la București procesul de extindere a Uniunii Europene: ca o investiție strategică pe termen lung în securitatea noastră comună”, a mai spus președintele României.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Presa internațională critică modul în care Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la NATO | AUDIO