Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Sută la sută Planul Naţional de Restructurare şi Rezilienţă va fi aprobat de Comisia Europeană | AUDIO

Sută la sută, Planul Naţional de Restructurare şi Rezilienţă va fi aprobat de Comisia Europeană. O spune preşedintele Klaus Iohannis. El a lăsat să se înţeleagă că termenul ar putea fi prelungit chiar şi după data de 31 mai, pentru că multe state membre ale Uniunii Europene nu vor termina negocierile.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu există varianta respingerii de către Comisia Europeană a Planului Naţional de Restructurare şi Rezilienţă. Tot ce se întâmplă acum este negociere.

”Cu Comisia se va negocia până se ajunge la forma care va fi implementată. Nu-i ca la examenul de BAC, unde ești admis sau respins, este un plan național, nu e o jucărică politică. Nu există varianta ca acest plan național să fie respins”.

România va continua în zilele următoare discuţiile în Guvern, în coaliţie, dar şi la Comisia Europeană, discuţii care vor duce la îmbunătăţirea proiectului PNRR.

”Cum majoritatea statelor nu au finalizat planul, este de așteptat ca pentru toți, termenul de depunere să fie împins înspre sfârșitul lui mai sau chiar mai târziu”.

Termenul vehiculat iniţial pentru predarea planului – sfârşitul lunii aprilie –  a fost unul orientativ, spune preşedintele. Mai mult, şeful Statului susţine că doar Portugalia a depus planul de rezilienţă la Comisia Europeană şi că majoritatea ţărilor membre vor întârzia acest demers. Însă, şi  Italia şi-a depus propriul plan de relansare post COVID, iar în faze avansate sunt Spania, Franţa şi Germania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae