Confidenţialitate

Klaus Iohannis: România pledează pentru creșterea prezenței militare, inclusiv a SUA | AUDIO

România pledează pentru creșterea prezenței militare, inclusiv a SUA, în țara noastră și în sudul flancului estic, transmite președintele Klaus Iohannis la finalul summitului B9 la care a participat, prin videoconferință, și președintele american Joe Biden.

”Participarea Statelor Unite, la cel mai înalt nivel, și a conducerii Alianței Nord-Atlantice, evidențiază faptul că dezvoltările de securitate din zona noastră au impact asupra intregii securități euroatlantice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acțiunile destabilizatoare ale Rusiei în zonă sunt îngrijorătoare, mai spune președintele Klaus Iohannis, iar NATO trebuie să continue să-și întărească postura de descurajare de la Marea Baltică la Marea Neagră. Președintele a anunțat și că, pentru întărirea posturii militare, în țara noastră va fi operaționalizat Centru European pentru reziliență.

”Nici Statele Unite ale Americii, nici Europa, nu pot fi sigure una fără cealaltă. Reziliența strategică rămâne esențială pentru gestionarea eficientă a mediului actual de securitate. România este pe deplin angajată în susținerea tuturor eforturilor pe această linie. Și în acest sens, am înființat și acționăm pentru operaționalizarea Centrului Euro Atlantic pentru Reziliență. Acest centru va avea sediul aici, la noi, în București”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La summitul de la București a participat și președintele Poloniei, Andrzej Duda dar și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Foto: Facebook, Klaus Iohannis