Confidenţialitate

Iohannis, prima reacție după referendum: Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tututor actorilor relevanți din societate.

Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși împreună acele falii care riscă să ne dezbine.

Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru. Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare.

România aparține tuturor românilor. Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă valorile comune europene”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a votat duminică la Sibiu, la ora 19:30, pentru referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție.

Președintele a fost la școala generală numărul 4 pentru a vota, iar la ieșire nu a făcut niciun fel de declarație.

La referendumul pentru redefinirea familiei din 6-7 octombrie 2018 au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC) în urma centralizării proceselor verbale din toate secţiile de votare.

S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători. Voturi valabil exprimate la răspunsul ”DA” au reprezentat 91,56% din numărul total, iar voturi valabil exprimate la răspunsul ”NU” au fost 6,47%, în timp ce voturi nule s-au înregistrat 1,97%.