Confidenţialitate

Președintele Iohannis: Numărul femeilor cu funcții importante în administrația locală sau centrală este în continuare scăzut. Este îngrijorător | AUDIO

„Numărul femeilor care ocupă poziții de conducere în administrație e în continuare mic”, a spus preşedintele Klaus Iohannis azi, în Parlament, la o conferinţă internaţională despre femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen.

Șeful statului a subliniat că fiecare femeie trebuie să aibă șansa de a-și alege fără bariere cariera pe care vrea să o urmeze:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În ultimii ani, din păcate, nu au fost înregistrate progrese notabile în acest sens, iar numărul femeilor care ajung să ocupe funcții importante în administrația locală sau centrală este în continuare scăzut. Ceea ce este îngrijorător, și în același timp poate să fie un factor descurajant pentru cele care doresc să se implice”, a spus președintele României.

Preşedintele Iohannis a cerut eforturi mai mari pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, a discriminării, comportamentului misogin și prejudecăților.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Drulă: Iohannis a vândut România unei mafii, care a destabilizat Justiția și vrea să o controleze politic