Klaus Iohannis nu susţine organizarea referendumului de modificare a Constituţiei pe tema familiei în aceeași zi cu parlamentarele

Președintele Klaus Iohannis e de părere că referendumul pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii termenului de familie nu ar trebui să aibă loc în același timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Șeful statului consideră că românii trebuie chemați separat la urne pentru a se pronunța într-o astfel de chestiune.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că votul pentru modificarea Constituţiei în privinţa definirii familiei, iniţiativă care a primit raportul Comisiei juridice din Senat, nu ar trebui dat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, ci ar trebui să fie organizat un referendum separat.

Momentan nu m-am exprimat asupra oportunităţii, fiindcă este încă în discuţie parlamentară, dar cred că ar fi mai bine ca o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei să primească un referendum propriu“, a comentat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, inițiativa cetățenească privind redefinirea termenului de familie în Constituție a făcut un prim pas spre aprobare.

Comisia juridică din Senat a adoptat marți, cu unanimitate,  un raport de admitere a acesteia.

Coaliția pentru Familie ar vrea ca familia să fie definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, și nu între soți – așa cum prevede acum Constituția.

Pentru modificarea legii fundamentale ar fi nevoie de organizarea unui referendum național, iar autorii inițiativei ar vrea ca acesta să aibă loc pe 11 decembrie, în aceeași zi cu alegerile parlamentare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS