Klaus Iohannis: „Ne dorim o societate care să-i prețuiască pe cei care folosesc corect limba română”

Astăzi este Ziua Limbii Române, iar președintele Klaus Iohannis spune că își dorește o societate care să îi prețuiască pe cei care o cunosc și o vorbesc corect.

Șeful statului i-a decorat ieri la Cotroceni pe foștii și actualii profesori de Română care predau la școlile și în universitățile din străinătate.

Klaus Iohannis a avut, însă, și un mesaj pentru românii din diaspora: să se întoarcă acasă atunci când educația va fi și în România un sistem coerent și predictibil, pentru copiii lor.

„O şcoală performantă, cu dascăli dedicaţi, formează oameni demni şi corecţi, care lasă în urma lor o lume mai bună. Doar astfel le permitem copiilor să-şi atingă întregul potenţial şi să contribuie, cu talentul şi munca lor, la dezvoltarea unei societăţi din care să nu ne mai dorim să plecăm ci, dimpotrivă, în care să năzuim să ne întoarcem cât mai grabnic. O societate care să-i preţuiască pe cei care folosesc corect limba română, apreciind şi respectând tot ce ne leagă de bogata noastră moştenire culturală”, a precizat Klaus Iohannis, adăugând că acestea sunt câteva din motivele pentru care a iniţiat proiectul ‘România Educată’.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Veniți de peste tot din lume, profesorii i-au atras atenția lui Klaus Iohannis că predarea în limba română depinde tot mai mult de sprijinul privat.

O profesoară din regiunea Transcarpatia a vorbit de dificultățile românilor din Ucraina pentru a învăța în limba maternă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS