Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina | AUDIO

Universitățile din România sunt pregătite să preia peste 10 mii de studenți din Ucraina, a spus, astăzi, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a participat, la Universitatea Politehnica din Capitală, la inaugurarea lucrărilor de construcție a Casei Francofoniei.

Alături de partenerii și aliații noștri ne aflăm în prima linie a solidarității față de poporul ucrainean. Oferim adăpost celor care fug din calea războiului și protecție tuturor celor care o solicită. Elevii și studenții ucraineni care vin la noi au posibilitatea de a se înscrie în sistemul de învățământ din România. Iar mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina. Sunt convins că studenții ucraineni se vor integra rapid în comunotățile academice din România”, a transmis Klaus Iohannis miercuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Politehnică, și cu un grup de refugiați ucraineni, care sunt cazați în căminele Universității, alături de studenții români.

„Ne dorim cu toții să se termine cât se poate de repede acest război absolut aiurea și să ajungem în situația în care studenții pot continua studiile, ceilalți să vă întoarceți acasă și să trăiți în pace, să vă construiți țara așa cum vă doriți. Noi încercăm să ajutăm Ucraina și pe ucrainenii refugiați la noi. Vă doresc multă sănătate și Dumnezeu să vă dea putere”, le-a spus Klaus Iohannis unor refugiați ucraineni cazați în căminele Universității.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele Klaus Iohannis merge astăzi la Chișinău, unde va discuta cu președintele, Maia Sandu, despre războiul din Ucraina și situația refugiaților care ajung în România și în Republica Moldova.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Peste 170 de ucraineni s-au angajat în România. În țară sunt peste 2000 de joburi disponibile pentru ei | AUDIO