Confidenţialitate

Klaus Iohannis, la exercițiile NATO: Ne pregătim de misiuni de luptă de apărare | AUDIO

Primele echipe militare ale Forţei Întrunite Foarte Rapidă (VJTF) a NATO,  din Turcia, au intrat în România prin vama Giurgiu.

Astfel, cele opt convoaie militare care urmează să participe la exerciţiul NATO Noble Jump 2021 se vor deplasa mâine, către Cincu, pe Valea Oltului, așa că traficul rutier poate fi îngreunat.

În această perioadă, în mai multe state NATO din Europa, inclusiv în România, au loc exerciții militare de amploare.

După ce luni, 1.000 de parașutiști americani, polonezi, olandezi, germani și români au executat misiuni de desant aerian, în județul Buzău, astăzi, la Smârdan, militari români și polonezi au făcut trageri de luptă împreună.

La exercițiu au asistat inclusiv președintele României, Klaus Iohannis și cel al Poloniei, Andrzej Duda, aflat în vizită în țara noastră.

”Este extrem de important să aibă loc astfel de exerciții, pentru a verifica și pentru a crește gradul de interoperabilitate, adică să lucreze bine împreună, să se cunoască reciproc și să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă. Când vorbim de misiuni de luptă, trebuie să fiu foarte clar aici: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de misiuni de apărare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Până luna viitoare, în România vor avea loc nenumărate exerciții militare, toate integrate într-un exercițiu NATO de apărare colectivă, Defender 21, la care participă 20 de state.

La noi, 15.000 de militari, dintre care 5.000 din 17 națiuni aliate și partenere vor  executa misiuni în 16 poligoane și alte facilități militare .

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru

Foto: Presidency.ro