Klaus Iohannis încuviințează cererea de urmărire penală a fostului ministru PNL Costel Alexe

Președintele Klaus Iohannis a trimis ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți ministrului justiției, Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, în calitate de fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020, transmite Administrația Prezidențială.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

DNA a cerut să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS