Confidenţialitate

Klaus Iohannis încuviințează cererea de urmărire penală a fostului ministru PNL Costel Alexe

Președintele Klaus Iohannis a trimis ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți ministrului justiției, Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, în calitate de fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020, transmite Administrația Prezidențială.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

DNA a cerut să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.