Klaus Iohannis: ”Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”

”Legat de argumente. A venit cu o solicitare de remaniere, fără explicație, fără să spună de ce anumiți miniștri vor fi revocați. Revocarea este o sancțiune politică. Nu este o plăcere.

Aceeași doamnă prim-ministru avea obligația să răspundă în fața națiunii de ce anumiți miniștri se cer revocați. Confundă partidul cu Guvernul. Este anormal ca premierul să nu explice națiunii de ce face o remaniere. Această manieră de a conduce statul de la partid o cunoaștem dintr-un regim care s-a terminat în decembrie 1989.

Bineînțeles că voi face acest lucru într-un termen rezonabil. Cine o dirijează pe doamna premier nu are deloc răbdare, fiindcă după prima solicitare de remaniere nici nu a așteptat și mi-a trimis a doua solictare de revocare. În acest fel nu se poate lucra”, a declarat Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni.

”Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”, a subliniat Klaus Iohannis în scurta declarație făcută vineri.

Poziția președintelui vine la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a anunțat că a sesizat CCR în cazul întârzierii numirii noilor miniștri pe care i-a nominalizat.

„Nu ne putem permite să schimbăm miniştri după ce au fost preluate dosarele, după ce au fost stabilite priorităţile pe fiecare domeniu în parte. De aceea, astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte.

Nu ne-am dorit acest lucru, nu-mi doresc acest lucru dar, aşa cum am spus anterior, interesul României este mai presus de ambiţii, de joc politic sau de o campanie electorală”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri, în ședința Guvernului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS