Klaus Iohannis, după ce a fost acuzat că apără trustul Intact: Am înțeles mesajul via Facebook, o decizie judecătorească trebuie aplicată

Președintele Klaus Iohannis vine cu precizări după afirmațiile pe care le-a făcut pe tema acțiunii ANAF împotriva trustului INTACT.

Aflat la Bruxelles, șeful statului susține că a fost înțeles greșit – probabil din cauza exprimării sale, cităm, ”foarte succinte”.

Președintele a dat asigurări că nu și-a schimbat abordarea față de respectarea statul de drept în România.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În spațiul public de acasă, din România, a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmație pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni. Am făcut această afirmație miercuri, fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acțiunea (ANAF – n.r.), așa cum a fost ea concepută, să fie afectată libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenționat. Ulterior, am aflat că această afirmație a mea, care a vrut doar să atragă atenția că este posibil să fie afectată libertatea presei, a fost interpretată în foarte multe feluri, poate și datorită faptului că m-am exprimat foarte succint. S-a vehiculat ideea că mi-aș fi schimbat abordarea, că aș fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune, s-au făcut fel și fel de supoziții că aș fi mai puțin atașat de statul de drept. Toate aceste speculații sunt fără niciun fel de suport real”, a spus președintele.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, declarația de miercuri a președintelui a fost taxată de fanii săi de pe Facebook: șeful statului a pierdut câteva zeci de mii de like-uri după ce a catalogat acțiunea ANAF drept ”heirupistă”.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă, poate unii sau alții îți amintesc că dimpotrivă, în campania din noiembrie 2014, campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură. Nu există niciun fel de intenție din partea mea, nu a existat și nu are de ce să existe să apăr pe cineva în fața legii. „În același context, vreau să spun că am înțeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook, a adăugat șeful statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS