Klaus Iohannis critică învățământul superior din România la deschiderea noului an universitar

Klaus Iohannis a criticat învățământul superior din România în prima zi a anului universitar.

Prezent la Constanța, șeful statului s-a arătat nemulțumit de faptul că încă nu există o bază de date publică a lucrărilor de doctorat.

„Această credibilitate a fost zguduită de o serie de scandaluri de plagiat. Chiar și astăzi găsim scuze pentru a nu avea o bază de date publică a lucrărilor de doctorat. Nu avem o soluție permanentă pentru acreditarea școlilor doctorale. Toate aceste probleme pot afecta credibilitatea diplomelor absolvenților noștri pe plan internațional. Nu este de acceptat să ne batem joc de eforturile lor din dorința de a proteja reputația personală a unui număr de indivizi care și-au dorit o carieră sau un titlu academic pentru care nu au fost realmente pregătiți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ceremonia de la Constanța au fost  prezenți studenți ai Universitătii Ovidius, ai Universitătii Maritime și ai Academiei Năvale “Mircea cel Bătran”.

Klaus Iohannis a ținut să demonteze un mit care spune că România are prea mulți studenți. De fapt, suntem codașii Uniunii Europene la acest capitol, spune șeful statului:

„De foarte multe ori auzim sintagma <<Vrem o țară ca afară>>. Se poate. Dar pentru a avea o țară ca afară avem nevoie în primul rând de universități ca afară. România este, de fapt, pe ultimul loc din Uniunea Europeană din punctul de vedere al tinerilor de 30-34 de ani care au terminat studii superioare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Piaţa Ovidiu, locul unde a avut loc deschiderea noului an, s-au aflat câteva mii de persoane, studenţi, prieteni, dar şi rude ale acestora.

Este pentru al doilea an consecutiv când deschiderea anului universitar are loc în Piaţa Ovidiu, la evenimentul din 2016 fiind prezente Universitatea Ovidius şi Universitatea Maritimă, acestora adăugându-li-se în acest an şi Academia Navală “Mircea cel Bătrân”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS