Confidenţialitate

Klaus Iohannis cere verificări la sânge în urma scandalului dintre Șoșoacă și jurnaliștii italieni | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis cere verificări la sânge în urma scandalului în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și o echipă de jurnaliști italieni de la postul de televiziune Rai Uno.

Jurnaliștii au reclamat că au fost sechestrați în cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă, iar polițiștii chemați de senatoare i-ar fi percheziționat. Aceasta a reclamat că italienii veniți să-i ia interviu încearcă să plaseze droguri și aparatură de înregistrat în cabinetul său. Jurnaliștii au fost eliberați la intervenția Ambasadei Italiei.

Șeful statului spune că trebuie făcute verificări pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple.

„Este un incident absolut regretabil. Sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunț. Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit. Trebuie să-și facă datoria cu vârf și îndesat. Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este că solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident”, a spus Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timpul scandalului, soțul Dianei Șoșoacă ar fi agresat un polițist. El este acum cercetat pentru ultraj și a fost plasat sub control judiciar.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Vaccinarea anti-Covid a copiilor de peste 5 ani se va putea face de la finalul lunii ianuarie, spune Valeriu Georghiță | AUDIO