Confidenţialitate

Vaccinarea anti-Covid a copiilor de peste 5 ani se va putea face de la finalul lunii ianuarie, spune Valeriu Georghiță | AUDIO

Vaccinarea anticoronavirus a copiilor de peste 5 ani se va putea face în țara noastră de la finalul lunii ianuarie. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că platforma a fost deja optimizată pentru a se putea face programări.

Acum este necesar ca Pfizer, compania care produce vaccinul pentru copii, să livreze dozele, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Georghiță:

„Foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie. Ca atare, cel mai probabil ca în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Copiii cu vârsta între cinci și 11 ani vor primi o doză redusă de ser, în două etape, la o distanță de 21de zile, a mai spus medicul militar Valeriu Gheorghiță:

„Locațiile în care se va derula campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani sunt în cabientele de vaccinare organizate în centrele de vaccinare atât din unitățile sanitare cât și din afara unităților sanitare și în cabinetele de medicină de familie, acolo unde se va solicita acest tip de vaccin. Schema de vaccinare constă în două doze administrate la un interval de 21 de zile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Alexandru Rafila: Nu mergeți la persoanele vârstnice care nu sunt imunizate dacă nu sunteți vaccinați sau testați | AUDIO