Confidenţialitate

Klaus Iohannis cere, de urgență, lămuriri de la Ponta și Oprea cu privire la moartea polițistului Bogdan Gigină

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Arad, că ”este inadmisibil” ca Guvernul să nu ia o poziție oficială în cazul accidentului în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină, adăugând că îi poftește ”de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea să dea lămuriri”.

Întrebat de jurnaliști dacă intenționează să-i ceară demisia lui Gabriel Oprea, în urma accidentului în care polițistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, a decedat, Iohannis a spus că ”opinia publică așteaptă lămuriri” și că îi poftește ”de urgență” pe Victor Ponta și Gabriel Oprea ”să dea lămuriri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”În legătură cu acest eveniment, am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în cea de-a cincea zi și nu avem o luare de poziție oficială din partea Guvernului, așa ceva este inadmisibil. Opinia publică așteaptă lămuriri și îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea să dea aceste lămuriri, și nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un polițist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică și la lămuriri de ordin general”, a declarat șeful statului.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu vicepremierul Oprea, președintele a răspuns: ”Ne-am lămurit, mulțumesc!”

Duminică, Ministerul Afacerilor Interne a transmis primul răspuns oficial legat de ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, susţinând că MAI şi ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

“Ca răspuns la solicitările mass-media referitoare la circumstanțele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., în urma căruia şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, Direcţia Informare şi Relaţii Publice transmite următoarele: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele și împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, “procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege”, arăta MAI, într-un comunicat de presă transmis duminică, la cinci zile după accident.

De marţi seară, când a avut loc accidentul, ministrul Gabriel Oprea nu a avut nicio reacţie, însă înainte de răspunsul oficial al MAI, au postat pe Facebook mesaje de susţinere a vicepremierului atât consiliera personală a acestuia, cât şi deputatul Ion Răducanu, vicepreşedinte UNPR.