Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Ce se întâmplă în aceste zile în Parlament este dictatura majorităţii. Voi contesta codurile penale la CCR

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că este revoltător și inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare.

„Adoptarea modificărilor la Codul Penal este un eveniment revoltător. Voi contesta la CCR Codul Penal şi Codul de procedură penală. Ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorităţii şi e profund dăunătoare democraţiei. PSD-ul a distrus demnitatea actului de legiferare. Se trece cu tăvălugul peste opinia opiziției.”

“Despre Codul penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de ştiut că şi Codul de procedură penală, la care m-am referit acum câteva zile, este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut în bună măsură sunt fie inutile, fie chiar toxice şi dăunătoare şi am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta aceste două acte normative – Codul penal şi Codul de procedură penală”, a spus Iohannis la Cotroceni.

Declarația integrală a președintelui:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.