Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Am aflat de plecarea lui Ponta în Azerbaidjan ”pe surse” – AUDIO

Președintele Klaus Iohannis spune că a aflat de vizita lui Victor Ponta în Azerbaidjan după ce premierul a ajuns în Baku.

Șeful statului spune că nu a fost informat oficial nici despre prezența șefului Executivului în Turcia: surse oficiale afirmă că Victor Ponta a mers în Istanbul pentru a se opera la picior.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, la coborârea din avion pe Aeroportul internaţional “Heidar Aliev” din apropiere de Baku premierul român fiind întâmpinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe şi de reprezentanţi ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, relata site-ul de ştiri Azertag.az.

Într-o fotografie transmisă de presă din tribuna oficială, Ponta apare în spatele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene care s-a desfăşurat vineri seară în capitala Azerbaidjanului.

 

 

Pe de altă parte, președintele Iohannis a comentat și declarațiile făcute de premier pentru presa străină.

Victor Ponta se declara dezamăgit că șeful statului nu a mai jucat rolul de arbitru și a părut apropiat de un singur partid.

În acest context, Klaus Iohannis a fost întrebat și despre rezultatul moțiunii de cenzură din Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a făcut aceste declarații pe aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea spre Croația.

În cadrul vizitei oficiale, șeful statului se va întâlni cu președintele și cu premierul acestei țări.