Klaus Iohannis a depus o coroana de flori la monumentul Stefan cel Mare si Sfant din Chisinau (AUDIO)

Aproximativ 200 de persoane l-au așteptat pe președintele Klaus Iohannis la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, a transmis din Republica Moldova Raluca Hatmanu.

Cu puțin înainte de ora 11.30, peste 100 de moldoveni, în general persoane de vârsta a treia, s-au așezat pe trotuarul aflat vis-a-vis de monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt. În scurt timp numărul lor a crescut simțitor ajungând la aproximativ 200 de persoane. Mulți au venit cu steagul României și al Uniunii Europene, unii purtau banderole tricolore, alții și-au pus la gât fulare în culorile roșu, galben și albastru. O doamnă din mulțime a venit cu cartea ‘Pas cu Pas’ scrisă de Klaus Iohannis.

În momentul în care președintele și-a făcut apariția oamenii au început să strige ‘Unire! Unire!’ și ‘Jos hotarul de la Prut!’. După ce șeful statului a depus o coroană de flori s-a întors spre mulțime și i-a salutat de la distanță pe moldoveni.

Ulterior președintele Iohannis a fot întâmpinat cu aplauze la Universitatea de Stat din Chișinău, acolo unde a ținut un discurs în fața studenților. Șeful statului a declarat că este impresionat de căldura cu care a fost primit la Chișinău.