Klaus Iohanis l-a invitat din nou pe Papa Francisc în România; a părut interesat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut „foarte interesat, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră”.

În afară de un schimb de amabilităţi protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitaţia mea pe care am făcut-o în 2015 când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018.

Am reiterat această invitaţie pe care am făcut-o cu o săptămână înainte şi în forma protocolară scrisă.

De la început a părut foarte interesat şi sunt convins că se vor face toate demersurile şi, dacă va fi posibil, eu cred că va veni”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat ce a discutat cu Papa Francisc în cadrul întrevederii pe care au avut-o.

Şeful statului a participat la Roma la Summit-ul aniversar al UE, care vineri seara a fost precedat de o primire a tuturor şefilor de stat şi de guvern de către Papa Francisc.

În urmă cu aproape doi ani, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Vatican.
Preşedintele s-a întâlnit atunci pentru prima oară cu Papa Francisc, adresându-i acestuia invitaţia de a veni în România. Recent, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea dădea ca sigură vizita Papei, deși nu există un răspuns din partea Vaticanului.
În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră, fiind şi prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS