Confidenţialitate

Kirk Douglas împlineşte 100 de ani – VIDEO

Actorul, regizorul și producătorul Kirk Douglas, pe numele real Issur Danielovitch Demsky, împlineşte astăzi, 9 decembrie 2016, 100 de ani.

Evenimentul este marcat printr-o nouă carte, pe care a scris-o în colaborare cu soţia lui, Anne, dar şi printr-o petrecere spectaculoasă la care au fost invitate peste 150 de persoane, potrivit Yahoo News.

Cea de-a 12-a a starului hollywoodian, intitulată ”Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter, and a Lifetime in Hollywood”, va fi lansată pe 2 mai 2017. Actorul a scris această carte în colaborare cu soţia lui, Anne Buydens Douglas, cu care este căsătorit de 62 de ani.

Vineri după amiază, Michael Douglas, fiul lui Kirk Douglas, şi soţia acestuia, actriţa Catherine Zeta-Jones, vor organiza în onoarea legendarului actor american o petrecere la Hollywood, la care au fost invitate peste 150 de persoane.

Kirk Douglas, alături de fiul său actorul Michael Douglas

kirk-douglas-facebook-2

Printre vedetele care vor fi prezente vineri după-amiază la petrecerea organizată în Beverly Hills se vor afla Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg, Don Rickles, dar şi trei dintre fiii lui, inclusiv Michael Douglas, şi şapte dintre nepoţii lui.

Thankful for so much today! Happy Thanksgiving to one and all.

A photo posted by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

De-a lungul carierei sale de actor, Kirk Douglas a jucat în peste 90 de filme, faima sa fiind comparabilă cu a unor actori ca Sir Laurence Olivier sau Anthony Quinn.

Kirk Douglas în “Spartacus”, 1960

kirk-douglas-facebook-2

Unul dintre cele mai celebre roluri ale sale este cel din ‘‘Spartacus”, regizat de Stanley Kubrick, unde a jucat cu un alt mare actor, Peter Ustinov.

Un rol la fel de important a fost cel din ”Lust for Life” pentru care a fost nominalizat a treia oară la Oscar pentru interpretare. În acest film a jucat rolul pictorului Vincent Van Gogh și a evoluat alături de un alt mare actor, Anthony Quinn.

În 1991, Kirk Douglas a supravieţuit unei prăbuşiri cu elicopterul, accident în care alţi doi pasageri au murit. În 1994 a avut o tromboză care i-a provocat serioase probleme psihomotrice, iar în 1996 a suferit un accident vascular cerebral, care l-a lăsat cu dificultăți de vorbire.

Kirk Douglas, alături de fiul său actorul Michael Douglas

kirk-douglas-facebook

A câştigat un Oscar onorific în 1996, două Globuri de Aur , un premiu pentru întreaga carieră oferit de American Film Institute şi un Urs de Aur onorific decernat de organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Kirk Douglas, la petrecerea de 99 de ani

kirk-douglas-facebook-1

Foto: Michael Douglas/Facebook