Confidenţialitate

Kim Jong Un face apel la îmbunătățirea vieții nord-coreenilor

Liderul Kim Jong Un a cerut oficialilor nord-coreeni să se concentreze pe îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor confruntaţi cu o situaţie economică “sumbră”, a informat presa de stat luni, cu ocazia aniversării partidului de guvernământ, transmite Reuters.

Pentru a sărbători duminică 76 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea, Kim Jong Un a ţinut un discurs în faţa unei adunări de oficiali, potrivit agenţiei KCNA.

Evenimente artistice, gale şi un spectacol de artificii au avut loc în Phenian. Nu a fost organizată însă nicio paradă militară de amploare, aşa cum se întâmplă uneori în astfel de ocazii.

Economia Coreei de Nord este afectată de ani de zile de sancţiunile internaţionale aplicate programelor sale nucleare şi de înarmare, iar ploile abundente şi inundaţiile au contribuit, de asemenea, la înrăutăţirea situaţiei economice a ţării.

Riscul de înfometare, după ce ţara s-a scufundat şi mai adânc în izolarea auto-impusă în timpul pandemiei de COVID-19 iar situaţia umanitară s-a înrăutăţită, s-ar putea transforma într-o criză, potrivit unui raport ONU consultat de Reuters săptămâna trecută.

Coreea de Nord se confruntă cu “sarcini uriaşe pentru ajustarea şi dezvoltarea economiei de stat” şi pentru îndeplinirea obiectivelor economice stabilite în reuniunile recente de partid şi guvern, a declarat Kim într-un discurs axat în mare parte pe probleme de partid.

“Singura modalitate de a continua în mod dinamic activitatea crucială fără precedent, în pofida situaţiei sumbre, este ca întregul partid să fie unit”, a adăugat el.