Confidenţialitate

Aproximativ 150 de kilometri din Autostrada Moldovei ar putea fi dați în circulație în 2024, afirmă premierul și ministrul Transporturilor | VIDEO

Optimism în ceea ce privește Autostrada Moldovei. Autoritățile anunță că în acest an se va putea circula pe primele tronsoane ale acesteia. Premierul și ministrul Transporturilor au vizitat azi șantierul A7 în zona Adjudului, unde – spun ei – lucrările ar putea fi gata cu luni bune înainte de termen. La fel și pe alte tronsoane. Cifrele avansate de premierul Marcel Ciolacu arată că în acest an ar putea fi gata aproape 150 de km din Autostrada Moldovei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Lucrările ar trebuie să fie finalizate în 2024

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă au inspectat lucrările la prima autostradă a Moldovei. Grindeanu a anunțat că, la ritmul actual de lucru, vor fi mai multe termene devansate.

Ar trebui să se termine lucrările anul acesta. Primele două loturi, de la Ploiești la Buzău și pe loturile 1 și 4 – între Buzău și Focșani. Mai putem vorbi de încă 2 jumătate dintre Buzău și Focșani”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Practic, a anunțat premierul Ciolacu, ar fi vorba despre aproape 150 de kilometri de autostradă care vor fi gata în acest an

„Este o veste extraordinară, e o devansare a lucrărilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Înainte de termen vor fi gata și lucrările în zona Adjudului, unde a avut loc vizita pe șantierul autostrăzii. Deschiderea A7 e așteptată cu nerăbdare aici, în condițiile în care singura șosea ce leagă în prezent Moldova de Capitală, DN2 E85, trece prin centrul orașului.

Primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor: Românii stau cel puțin o oră ca să tranziteze micuțul nostru municipiu

„Infrastructura ne este stricată an de an – de la străzi, clădiri ajungem la poluare până la – cred eu – majoritatea românilor, că nu sunt nevoiți să mai aștepte în trafic, cum, de multe ori, stau cel puțin o oră ca să tranziteze micuțul nostru municipiu”, a declarat primarul din Adjud, Florin Nechifor.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, autostrada Moldovei este în prezent cel mai important proiect de infrastructură din țară.

Autostrada Moldovei, de la Ploiești până la Pașcani, este finanțată prin PNRR.

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Citește și: Noul Cod Silvic, criticat de agențiile de mediu. Dan Turiga: Peste 80.000 de hectare de păduri, care nu sunt incluse în fondul forestier naţional, vor putea fi defrişate