Confidenţialitate

Kiev, atacat pentru a 9-a oară de ruși. Majoritatea rachetelor, distruse de sistemul de apărare ucrainean | AUDIO

Capitala Ucrainei a fost din nou atacată cu rachete lansate de ruși, pentru a 9-a oară în această lună. Majoritatea rachetelor au fost distruse de sistemul de apărare ucrainean, însă resturile au provocat pagube în două cartiere. Și portul Odesa a fost atacat și, din păcate, o persoană a murit și alte două au fost rănite.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Un fum negru a acoperit cerul în Kiev, în urma celui de-al nouălea atac lansat de ruși asupra Capitalei Ucrainei luna aceasta. Potrivit armatei ucrainene, 29 din cele 30 de rachete lansate în timpul nopții au fost doborâte și s-au înregistrat doar pagube materiale în estul Kievului.
Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, una dintre rachetele rusești doborâte deasupra regiunii Kiev a căzut în curtea unei case, iar alta a provocat un incendiu într-un garaj, dar nu a fost nimeni rănit. Rachetele au fost lansate din mare, din aer și de pe uscat, dar s-au folosit și drone de atac de fabricație iraniană.

Portul Odesa de la Marea Neagră, altă țintă a rușilor

Și portul Odesa de la Marea Neagră a fost atacat, iar o rachetă respinsă de sistemul de apărare a lovit o instalație industrială, a ucis o persoană și a rănit alte două.
BBC scrie că explozii au fost și în regiunile central-vestice, printre care Viniția și Jitomir.

Atacurile au avut loc în timpul vizitei unui oficial chinez de rang înalt

Atacurile au avut loc în timpul unei vizite la Kiev a unui oficial chinez de rang înalt, Li Hui, însărcinatul cu afaceri euroasiatice și fost ambasador la Moscova, pe care Beijingul l-a desemnat să discute despre soluționarea politică a conflictului. Acesta s-a întâlnit deja cu ministrul ucrainean de Externe și ar putea discuta și cu președintele Volodmir Zelenski, întors recent dintr-un turneu european la finalul căruia a obținut noi ajutoare militare.

Ucraina pregătește contraofensiva

Ucraina se pregătește să lanseze o contraofensivă pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Moscova, iar Rusia și-a intensificat atacurile aeriene în ultimele săptămâni. Oficialii de la Kremlin s-au lăudat că în timpul atacurilor de săptămâna aceasta au distrus un sistem de apărare antirachetă Patriot, fabricat în Statele Unite, însă Ucraina a negat acest lucru. Oficialii de la Kiev susțin că au doborât 6 rachete Kinjal, rachete supersonice pe care Rusia le-a prezentat ca fiind de neoprit.

Sursa colaj foto: The Kyiv Post / Anton Gerashchenko – Twitter