Kenya: Asaltul fortelor de ordine de la Nairobi continua (AUDIO)

Mai multe persoane sunt tinute ostatice in continuare

Asaltul forţelor de ordine kenyene continuă.

Deși în această dimineață autorităţile au anunţat că au preluat controlul asupra centrului comercial de la Nairobi, în continuare, comandoul deţine ostatici în viaţă în centrul comercial.

Printre atacatorii din capitala kenyană se numără mai mulţi americani de origine somaleză sau arabă şi o britanică.

Forțele speciale kenyene au verificat azi noapte fiecare etaj al centrului comercial Westgate de la Nairobi în căutarea altor atacatori. Mai mulţi ostatici au fost eliberați şi duși la un spital militar.

Dimineață însă, forţele kenyene au continuat să lupte cu atacatorii islamişti ascunşi în interiorul clădirii și care mai dețin câțiva ostatici ‘în viaţă’. În zonă s-au auzit mai multe focuri de arme și explozii. Militanţii au fost localizaţi şi sunt izolaţi în apropierea unui cazinou de la etaj.

Asta după ce, ministerul de Interne kenyan asigura că a preluat controlul asupra clădirii, iar toți ostaticii au fost eliberați.

Ieri, trei atacatori au fost ucişi. Din grupul de insurgenți fac parte și mai mulți tineri americani cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani de origine somaleză sau arabă, dar care trăiesc în Statele Unite și o britanică. Femeie a mai comis și alte acte de terorism similare celui din Nairobi.

Sâmbătă, un grup de insurgenţi somalezi shebab, afiliaţi Al-Qaida a atacat unul dintre cele mai luxoase centre comerciale din capitala kenyană.

Cel puţin 62 de persoane au fost uciseîn atac, tot atâtea sunt date dispărute, iar alte aproape 200 au fost rănite.