Kendrick Lamar, artistul cu cele mai multe nominalizări la MTV VMA

Rapperul american Kendrick Lamar a obţinut 8 nominalizări la premiile MTV Video Music Awards (VMA).

Videoclipul ‘Humble’, în care artistul apare întins pe grămezi de bani, fiind recreată faimoasa lucrare a lui Leonardo da Vinci ‘Cina cea de taină’, va lupta pentru titlul de clipul anului, principalul premiu al galei.

La această categorie mai sunt nominalizate ‘Reminder’ (The Weeknd), ’24K Magic’ (Bruno Mars), ‘Scars To Your
Beautiful’ (Alessia Cara) şi ‘Wild Thoughts’ (DJ Khaled cu Rihanna şi Bryson Tiller).

Videoclipul melodiei “Chained to the Rhythm”, în care Katy Perry apare într-un parc tematic retro-futurist numit Oblivia, a obţinut patru nominalizări, inclusiv la categoriile cel mai bun cântec pop şi cele mai bune efecte vizuale. Cântăreaţa a obţinut o nominalizare şi pentru cea mai bună colaborare ca artist invitat la piesa ‘Feels’, a scoţianului Calvin Harris.

MTV a decis să renunţe la distincţia de gen în acordarea trofeului pentru categoria artistul anului. Kendrick Lamar, The Weeknd, Bruno Mars, Ed Sheeran, Ariana Grande şi Lorde apar pe listă.

La această ediţie VMA este notabilă absenţa cuplului muzical Beyonce & Jay-Z, care nu au lansat nicio piesă în perioada de eligibilitate, 25 iunie 2016 – 23 iunie 2017, remarcă Reuters. Cel mai recent album al lui Jay-Z “4:44”, care a s-a bucurat de recenzii pozitive, a ratat termenul limită, fiind lansat la 30 iunie.

Câştigătorii vor fi aleşi de fani care trebuie să-i voteze pe portalul vma.mtv.com.

Gala MTV Video Music Awards se va desfăşura la 27 august în Inglewood, California.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS