Kelemen, UDMR: Cu ştampila în mână, voi vota candidatul PPE

Liderul Uniunii Democrate Maghiare din România declară că niciunul dintre cei doi finaliști ai prezidenţialelor nu a solicitat sprijinul comunităţii maghiare.

Hunor Kelemen îi îndeamnă, totuși, pe alegătorii formaţiunii să se prezinte la urne pe 24 noiembrie.

“Au trecut trei zile de la alegerile prezidenţiale din primul tur. În aceste trei zile, nimeni dintre cei care intră în turul doi nu a a cerut sprijinul comunităţii maghiare pentru turul doi. În aceste condiţii, dacă nu au cerut sprijinul nostru nu putem susţine aceşti candidaţi, nu putem face campanie pentru niciunul dintre ei”, a precizat liderul UDMR.

„Noi avem încredere în înţelepcunea alegătorilor noştri, suntem convinşi că vor lua decizia cea mai bună şi îi rugăm să meargă la vot pentru că participarea la vot este foarte, foarte importantă la orice scrutin, la orice alegeri, indiferent că sunt parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale, locale sau referendum noi am fost consecvenţi şi am spus participaţi la vot”, a adăugat Hunor Kelemen.

„Cu ştampila în mână”, șeful Uniunii Maghiare îl va vota pe candidatul „Partidului Popular European”, adică pe Klaus Iohannis.

PNL și UDMR fac parte din familia PPE.

În opinia sa, este necesară o dezbatere electorală între cei doi finaliști.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS