Confidenţialitate

Kelemen Hunor: Sporurile nu vor fi eliminate anul acesta, iar salariile din 2021 vor fi la nivelul anului 2020

Modificarea legea salarizării unice, care este în lucru acum la Ministerul Muncii,  va cuprinde reglementarea sporurilor, a explicat Kelemen Hunor, la postul de televiziune B1:

„Nu în 2021 vor fi eliminate și acest lucru trebuie să vă spun, fiindcă noi, în decembrie, am spus un lucru extrem de clar: salariile, în 2021, vor fi la nivelul anului 2020, luna decembrie. Acest lucru, înseamnă că salariul, plus sporurile, înseamnă venitul lunar pentru fiecare angajat. Dacă noi am spus acest lucru în decembrie, înseamnă că trebuie să fie valabil și în februarie. Noi am luat încă o decizie, vom amenda legea salarizării unice și acolo trebuie să vedem care sunt acele sporuri care trebuie incluse în venitul de bază.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Precizările vin și în contextul în care premierul anunța, marți, că exclude o ordonanţă de urgenţă pe modificarea legii salarizării. Proiectul legii va urma pașii procedurali prin dezbateri și vot în Parlament:

„Cum va arăta și cum vor fi aceste sporuri, destinația lor, vom vedea după ce vom vedea legea salarizării. După ce vom avea o variantă la Ministerul Muncii, va fi adusă în coaliție și experții din coaliție vor da dimensiunea finală a acestei legi. O să fie un proiect de lege care va trece prin Parlament, până în vară va fi în Parlament.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.