Confidenţialitate

Kelemen Hunor, despre posibilele măsuri anti-COVID: „Eu sunt pentru a restricționa mișcarea oamenilor pentru 30 de zile, dar nu un lockdown total”

La Palatul Cotroceni are loc o ședință în care președintele discută măsuri mai dure prin care să se oprească răspândirea COVID-19. Klaus Iohannis discută cu premierul demis, coordonatorul campaniei de vaccinare, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și miniștrii Sănătății și Educației.

Prezent la Piața Victoriei de la Europa FM, vicepremierul interimar Kelemen Hunor crede că una dintre soluții este limitarea deplasărilor după ora 20:00 sau folosirea certificatului digital la accesul în instituțiile publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„De la ora 20:00-21:00 să interzicem circulația până dimineață. Barurile, discotecile și tot ce înseamnă instituții sau activități mai puțin importante trebuie închise pentru 30 de zile. În weekend trebuie restricționată circulația. Trebuie să vedem dacă cei care intră în instituțiile publice pot intra fără certificat verde, eu zic că nu. Cel puțin pentru 30 de zile. Școlile trebuie trecute în online pentru 3 săptămâni, o lună cel mult. Eu sunt pentru a restricționa mișcarea oamenilor pentru 30 de zile nu mai mult, dar nu un lockdown total”, a spus Kelemen Hunor la Europa FM.

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin