Confidenţialitate

Kelemen Hunor: Greva profesorilor nu este instrumentată politic. Ciolacu joacă politic, dar nu cred că trage de timp | VIDEO

Kelemen Hunor a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea Piața Victoriei la Europa FM. Într-o discuție despre greva generală a profesorilor, Kelemen Hunor a spus că: „Ligia Deca a avut o propunere care, la un compromis, poate că ar fi salvat situația: să introducem în textul legii educației preuniversitare un articol în care să spunem că salariul de bază pentru un profesor este salariul mediu pe economie național, dar nu a fost un consens pe această propunere”.

Ioana Ene Dogioiu: Vi se pare că domnul Ciolacu trage de timp? 

Kelemen Hunor: „Nu, nu mi se pare. Joacă politic cu argumentele politice, dar nu cred că trage de timp și nu are cum să tragă de timp… nici dacă ar vrea, dar nu cred că-și dorește așa ceva”.

Ioana Ene Dogioiu: Credeți că este o grevă instrumentată politic? 

Kelemen Hunor: „Nu, nu ar fi fost în interesul lui Ciolacu. Dacă nu se rezolvă, ar trebui să rezolve el. Așa s-a nimerit. Ligia Deca a avut o propunere care, la un compromis, poate că ar fi salvat situația: să introducem în textul legii educației preuniversitare un articol în care să spunem că salariul de bază pentru un profesor este salariul mediu pe economie național, dar nu a fost un consens pe această propunere, pentru că trebuie introdus pe legea salarizării unitare”.

Ioana Ene Dogioiu: Ce se poate face acum?

Kelemen Hunor: „Trebuie să discuți de dimineața până seară până ajungem la o înțelegere. Un lider de sindicat mi-a zis: cum să am eu încredere dacă acum când se discută despre schimbarea Guvernului nu se respectăce ați stabilit. […] Există un deficit de încredere în toată societatea românească”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Kelemen Hunor: Sunt 6 ministere unde eu nu am acces. Nu pot să explic nici opiniei publice, nici colegilor, nici mie de ce trebuie să renunț la Dezvoltare | VIDEO