Kelemen Hunor, după ce UDMR a votat moțiunea de cenzură: Nu susținem un premier din partea PSD

UDMR nu susține crearea unei majorități în jurul PSD și nici un premier susținut de PSD, a declarat Kelemen Hunor, în contextul în care UDMR a semnat moțiunea de cenzură a social-democraților împotriva Guvernului Orban.

„Ce pot să spun e că noi nu vom avea o propunere pentru prim-ministru. De asemenea, nu vom susține crearea unei majorități în jurul PSD și nici un premier susținut de PSD. Dacă va fi propus, din nou, Ludovic Orban ca premier, vom vedea.

Dacă va veni președintele Iohannis cu această propunere înseamnă că dorește să împingă lucrurile spre alegerile anticipate. E puțin probabil să ai argumente logice după ce miercuri ai avut 261 de voturi împotrivă iar poimâine să crezi că vei avea 233 de voturi pentru”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, mingea se află în terenul președintelui Klaus Iohannis și rămâne de văzut cum dorește acesta gestionarea situației.

„După cele 25 de ordonanțe de urgență, lucrurile se schimbă puțin și nu știm care este situația legală și juridică a acestora, nici a celei care schimbă legea electorală. Asta deoarece nu au avut avizele de la Consiliul Legislativ, iar fără acesta nu se pot publica în Monitorul Oficial. Dacă, totuși, apare OUG respectivă trebuie atacată la CCR de către Avocatul Poporului deoarece Guvernul schimbă regulile jocului în timpul jocului în mod radical”, a precizat președintele UDMR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS