Confidenţialitate

Kelemen Hunor, despre coaliția PSD-PNL-UDMR: Nu putem spune că s-a închis această etapă, dar prea multe speranțe nu sunt. Până dimineață se pot întâmpla multe lucruri

Kelemen Hunor a declarat marți seara că UDMR a dat dovadă de profesionalism, dar și flexibilitate în perioada în care au existat ca parte a coaliției de guvernare. Liderul UDMR a subliniat că „Până când nu sunt trimise listele și programul de guvernare în Parlament nu putem spune că s-a închis această etapă, dar prea multe speranțe nu sunt. Până dimineață se pot întâmpla multe lucruri”. 

„Conform acordului politic semnat în 2021 – este prevăzut cum se schimbă premierul și câteva lucruri despre această rocadă. […] Am impresia că și urmărirea, respectarea acordului se referă doar la rotația premierilor, în rest totul este în aer și mai mult cei doi parteneri au zis că au împărțit toate ministerele între PSD și PNL și au spus că renunță la 2 ministere pentru UDMR. Logic, lucrurile aici scapă într-o prăpastie. Dacă suntem în 3 și mergem pe un acord semnat în 2021 și dacă respectăm cuvântul dat, trebuie să mergem pentru această linie. […]”, a declarat marți seara Kelemen Hunor.

„Când eram aproape de soluție atunci ne-am trezit că nu se poate că trebuie s emrgem fără Dezvoltare și fără Mediu. au fost câteva dscuții în urma cărora s-a conturat o soluție prin care să preluăm 2 ministere noi și să renunță fără niciun argument profesional la cele 2 ministere pe care le-am condus bine și profesionist. Am spus că nu putem merge mai departe fără Dezvoltare, iar azi am spus că arătăm flexibilitate. […] Principiul să mergem împreună mai departe este atât de puternic încât trebuia să căutăm o soluție”, a adăugat liderul UDMR.

Kelemen Hunor: Până dimineață se pot întâmpla multe lucruri

„Regret enorm de mult. Am arătat dincolo de seriozitate, profesionalism și flexibilitate, dar la impuse nu se poate lucra. Până când nu sunt trimise listele și programul de guvernare în Parlament nu putem spune că s-a închis această etapă, dar prea multe speranțe nu sunt. Până dimineață se pot întâmpla multe lucruri. Am arătat deschidere și flexibilitate în tot parcursul discuțiilor și negocierilor. Zilele ce urmează mai ieșim la declarații și vă informăm”, a spus Kelemen Hunor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Botond Csoma, UDMR: „Putem accepta Energia și Mediul. Dacă Mediul nu mai există în ecuație, nu putem participa în continuare la această guvernare”