Confidenţialitate

Jurnalistul Charlie Ottley și-a recuperat bunurile furate. Spune că nu vrea pedepsirea micilor hoți, ci să-i ajute | AUDIO

Jurnalistul britanic Charlie Ottley și-a recuperat bunurile care i-au fost furate de trei copii într-un parc din Timișoara. De luni noapte, când s-a petrecut incidentul, și până marți când a fost predat polițiștilor, echipamentul de filmare al cunoscutului realizator TV a ajuns de la Timișoara în Moinești, județul Bacău.

Charlie Ottley spune că nu vrea pedepsirea micilor hoți. Mai mult, își dorește să-i ajute.

Realizatorul seriei de documentare „Wild Carpathia” şi „Flavors of Romania”, Charlie Ottley le-a mulțumit polițiștilor „pentru minunata treabă pe care au făcut-o. În toate călătoriile mele n-am văzut ca un lucru să fie recuperat atât de rapid și atât de eficient, a subliniat el”. 

Polițiștii din Timișoara au reușit să dea de urma celor care i-au furat lui Charlie Ottley echipamentul de filmare în aceeași zi în care s-a petrecut fapta, luni.

Cei trei copii le-au spus polițiștilor că au abandonat bunurile pe o stradă din oraș. Între timp însă un bărbat a luat geanta în care se aflau și a plecat acasă, tocmai în județul Bacău.

El a fost identificat de poliţişti cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă și le-a predat echipamentul care a ajuns în sfârșit la Charlie Ottley.

Jurnalistul britanic spune că nu vrea să fie pedepsiți copiii care i-au furat geanta. Mai mult, vrea să îi ajute:

„Nu noi suntem victime aici, adevăratele victime sunt copiii. Ar fi trebuit să fie în pat şi să meargă la şcoală a doua zi. I-au dezamăgit părinţii, societatea. părinţii au nevoie de reabilitare ca să ofere copiilor o nouă şansă sau vom perpetua acest ciclu al infracţionalităţii”,

Jurnalistul Charlie Ottley a atras atenţia că reforma socială ar trebui să înceapă de la bază şi a făcut apel la autorităţi să ajute familiile nevoiaşe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Charlie Ottley