#jurnaldefotograf cu David în Laponia, modul inedit în care un copil autist își urmează pasiunea și face terapie

”David a luptat și luptă mult cu autismul și din fericire se văd multe îmbunătățiri. David merge la o școală normală și desfășoară activități obișnuite cu colegii și prietenii lui. Cautând în el domenii în care ar putea să-și clădească o viitoare ocupație care să-i permită să se susțină în viața sa de adult, am descoperit dragostea lui pentru geografie, dar și pentru fotografie.

În felul acesta am găsit modul în care îl putem recompensa pentru eforturile pe care le depune la școală și la terapie, dar îl putem și incuraja să-și urmeze pasiunile. Așa s-a născut #jurnaldefotograf și #cuDavid în #Laponia. Este un proiect îndrăzneț, prin care ne-am propus să-l ducem pe David în Laponia, la Cercul Polar, în satul lui Moș Crăciun. Pe toată perioada excursiei a avut ocazia să facă o mulțime de fotografii pe care ulterior le va expune chiar într-o expoziție”, povestește Mihai Stescu, tatăl lui David.

Aventura familiei în Laponia a început pe 23 iunie din Nykoping, de unde a  mers la Uppsala, vechea capitală scandinavă. Au înoptat într-o localitate mai mică, la 15 km, numită Knivsta. În Knvista și Uppsala au găsit orașe pustii, pentru că suedezii sărbătoreau Midsummer, prilej să fotografieze străzile goale, fără turiști.

Pe 25 iunie, exploratorii au trecut frontiera în Finlanda unde au oprit la Rovaniemi, celebra localitate de pe cercul polar, unde se spune că locuiește Moș Crăciun.

În acest proiect sunt implicați Dragos Asaftei, fotograf care îi este si mentor lui David, dar și Cristina Bazavan, care îl îndruma pe David în scrierile lui de pe blog.

Proiectul este susținut de Kooperativa 2.0, Canon România, AVStore.ro și Garmin Romania.

Încurajat de părinți, David are un blog, dar și un cont de instagram, unde puteți urmări poate cel mai complet jurnal al unui copil cu autism.

David este diagnosticat cu Autism înalt funcţional.

La Europa FM, David Stescu a fost declarat om de milioane și a acordat anul trecut un interviu în care a vorbit despre pasiunea lui, alături de părinți, dar și despre terapiile care-l ajută să depășească provocările pe care i le oferă viața cu autism.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS