Confidenţialitate

Județul Cluj, primul care a intrat în scenariul roșu ca urmare a creșterii incidenței Covid-19 | AUDIO

Județul Cluj este primul în țară în ceea ce privește rata de infectare cu Covid-19, și singurul județ care a intrat în scenariul roșu. Rata incidenței la mia de locuitori a ajuns astăzi la 3,44, iar numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a fost de 440.

Clujul a intrat în scenariul roșu după o evoluție extrem de rapidă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. Astfel, în prima zi anului, pe 1 ianuarie, la Cluj rata de infectare era de numai 0,85 la mia de locuitori.

Sâmbătă, 8 ianuarie, incidența trecuse deja de 2 la mie, mai exact la 2,12, pentru ca, după acest weekend, să fie înregistrat un salt record la 3,44.

În acest moment, în județ sunt internate 31 de persoane la secțiile de Terapie Intensivă, iar numărul pacienților internați în spitalele Covid este de peste 250.

Și în municipiul Cluj-Napoca rata de infectare a crescut în ritm exponențial în ultimele zile, și a ajuns astăzi la 5,02 la mia de locuitori.

Recordul în județ aparține comunei Ciurila, cu o incidență de 14,05. De asemenea, în 7 localități din județ, rata de infectare este de peste 5 la mie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Sandu Mureșan

Citește și: Școlile din localitățile care au o incidență de peste 3 la mie și o rată de vaccinare sub 60%, în online de săptămâna viitoare | AUDIO