Confidenţialitate

Județul Cluj, pe lista roșie a infectărilor cu SARS CoV 2

Județul Cluj a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, iar în unele localități s-a trecut chiar peste 10 cazuri.

Comunele Sic și Săvădisla intră din 24 otombrie în carantină, pentru două săptămâni, după ce în ambele s-au înregistrat creșteri semnificative în privința numărului de cazuri de coronavirus. În comuna Sic s-a ajuns la o incidență de aproape 14 cazuri la mia de locuitori, iar la Săvădisla s-a depășit pragul de 8 cazuri.

Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj a anunțat că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă. În localități se află deja mai multe echipaje de poliție care se vor asigura că se respectă măsurile de siguranță.

Nimeni nu va putea intra și ieși din cele două localități decât cu motive bine întemeiate, precum aprovizionarea cu marfă, alimente sau pentru urgențe medicale. Comunele pot fi tranzitate de persoanele care nu locuiesc acolo, dar numai pe un drum amenajat de autorități.

Județul Cluj a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, în timp ce municipiul Cluj-Napoca se apropie chiar de 4. Școlile din cele mai mari orașe au fost închise și se fac cursuri online. Peste 200 de elevi și profesori au fost depistați cu Covid-19 până acum.