Confidenţialitate

Județele din România care se află sub cod roșu de caniculă până la ora 22:00. ANM: Vorbim despre temperaturi extreme | AUDIO

Cod roșu este până diseară, la orele 22.00, în județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Canicula a făcut deja primele victime. Toată țara se află sub avertizări de caniculă.

În Satu Mare, din cauza căldurii, doi bărbați au leșinat pe stradă și nu au mai putut fi salvați. În Iași, un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce i s-a făcut rău din cauza caniculei.

Autoritățile au amenajat puncte de prim ajutor din cauza caniculei

Comparativ cu zilele trecute, a crescut numărul apelurilor la ambulanță în toată țara. Autoritățile au amenajat puncte de prim ajutor în caz de caniculă și ne sfătuiesc să evităm deplasările de la orele amiezii. Iar celor nevoiți să lucreze în aer liber, firmele trebuie să le asigure apă de băut și pauze cât mai dese.

În Arad, temperatura resimtiță a trecut, ieri, de 40 de grade Celsius, iar mulți au încercat să scape de căldură, la ștrand, care a devenit neîncăpător.

Județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare cod roșu de caniculă și disconfort termic până la orele 22.00.

ANM, despre temperaturile din țară

„Vorbim despre valori extreme pentru că sunt apropiate sau chiar vor depăși cele mai ridicate valori înregistrate vreodată în această perioadă în aceaste regiuni”, a spus Robert Manta, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie.

Județele din centru și nord se află sub avertizare cod portocaliu de caniculă iar celelalte, cu excepția zonelor montane, sub cod galben.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Orașele din România care au înregistrat, joi, temperaturi de peste 40 de grade Celsius. 6 județe, sub cod roșu de caniculă și vineri | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.