Confidenţialitate

Franța și Spania se confruntă cu un val de caniculă și încep să reapară incendiile de vegetație

Un sfert din teritoriul Franței este sub cod portocaliu de vreme deosebit de caldă. În Spania, un incendiu de vegetația a distru deja 500 de hectare de pădure în Catalonia.

Franţa este afectată de un val de caniculă sosit din Spania. Un sfert din țară este sub alertă de caniculă și sunt așteptate temperaturi de până la 40 de grade Celsius, valoare care poate fi depășită în unele zone.

Acest val canicular „are un efect agravant asupra solului uscat” după o primăvară şi o vară deosebit de secetoase şi accentuează „riscul de incendiu forestier”, au explicat meteorologii din Franța.

Temperaturi de peste 40 de grade au fost în ultimele zile în Spania.

Incendiul de vegetație cel mai îngrijorător a izbucnit în apropiere de Baldomar, în provincia Lérida (Lleida) – Catalonia, nord-est.

Flăcările au distrus deja 500 de hectare de pădure. Incendiul se poate răspândi pe 20.000 de hectare, potrivit guvernului regional catalan.

Nicio persoană nu a fost evacuată din această regiune până în acest moment, însă autorităţile au limitat accesul în anumite zone rezidenţiale ca măsură de precauţie.

În faţa unor temperaturi foarte ridicate, unele companii au modificat programul de lucru, în special în domeniul construcţiilor.

Foto: Unsplash / Bayu Syaits