Confidenţialitate

Județele din nord-est au ieșit de sub codul roșu. Situația revine la normal, după ninsorile viscolite care au provocat mari probleme | AUDIO

Situația începe ușor-ușor să revină la normal în județele Botoșani, Suceava și Neamț după ninsorile viscolite care au provocat mari probleme în special în traficul rutier. Mare parte din drumurile naționale care erau înzăpezite au fost redeschise traficului rutier, în unele zone cu restricții de tonaj, iar munca drumarilor continuă pentru restabilirea totală a circulației.

În Botoșani, județul afectat cel mai puternic de ninsori și vânt, traficul rutier a fost reluat joi seară pe 7 drumuri naționale, pe patru dintre ele pentru vehicule cu o greutate mai mică de 3,5 tone.

Chiar și așa mai erau porțiuni de drum național care rămâneau închise, dar s-a lucrat și peste noapte și în această dimineață va fi permisul traficul rutier.

Au fost redeschise și 16 drumuri județene care erau înzăpezite. Aici situația este mai diferită, în sensul că firma care se ocupa cu deszăpezirea drumurilor județene a încheiat contractul pe care îl avea cu Consiliul Județean Botoșani, astfel încât totul s-a făcut cu utilaje ale primăriilor și ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, Situația este similară și în cazul drumurilor județene din Suceava, unde primarii au fost nevoiți să se descurce, în mare parte, de unii singuri.

În ceea ce privește drumurile naționale din Suceava, vineri dimineață mai era închis DN 2, între Suceava și Siret, motiv pentru care coada de tiruri formată pentru ieșirea din țară atingea mai mulți kilometri.

A redevenit operațional și Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava, de unde zborurile se derulează vineri în regim normal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și în județul Neamț toate drumurile naționale și județene au fost redeschise.

Se circulă în condiții de iarnă pe unele tronsoane de drum, dar nu mai exista blocaje.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autori: Alexandru Neagu, Catrinel Cojocaru

Citește și: Ministrul Transporturilor vrea ca până la finalul lui 2023 să înceapă licitaţia și pentru ultimele tronsoane din A7 | AUDIO