Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor vrea ca până la finalul lui 2023 să înceapă licitaţia și pentru ultimele tronsoane din A7 | AUDIO

Autostrada Moldovei este cu un pas mai aproape să devină realitate. Denumită A7, drumul va uni orașul Ploiești de Focșani și Pașcani. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu au vizitat astăzi șantierul din Buzău, la intersecția loturilor 2 și 3.

Sorin Grindeanu îşi doreşte ca până la sfârşitul acestui an să înceapă licitaţia și pentru ultimele tronsoane de autostradă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mi-aș dori ca până la sfârșitul anului să reușim să lansăm, dacă tot vorbim despre A7, și Pașcani-Siret. Pe cele două variante, Pașcani – Suceava – unde sudiul de fezabilitate înaintat bine de tot – dar și Suceava – Siret. Este parte din A7, face legătura cu Ucraina și închide această autostradă până la granița cu Ucraina. Este un lucru extrem de important ca în acest an să lansăm în licitație și ultimele tronsoane din A7. Nu uităm de A8”, a spus ministrul Transporturilor joi.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol: „Pe lotul 3, din păcate, avem o epopee”

Cât despre lotul 3 al tronsonului Ploiești-Buzău, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol spune că este o „epopee”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe lotul 3, din păcate, avem o epopee. Avem mai multe decizii de CNSC, mai multe decizii de Curte de Apel. În momentul de față, am depășit o contestație a unei solicitări de clarificări a Comisiei de Evaluare. Am ajuns într-o nebunie. Contestație care a fost respinsă de CNSC, iar acum Comisia de Evaluare evaluează ofertele în continuare ținând cont de toate deciziile date de CNSC și Curtea de Apel anterioară. Vom vedea, în urma reevaluării, care va fi oferta desemnată câștigătoare”, a explicat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Alegerile locale și parlamentare ar putea fi organizate simultan în 2024 | AUDIO