Confidenţialitate

Judecătorul Cristi Dănileț: Magistrații ar trebui să facă un protest generalizat – AUDIO

Magistrații ar trebui să facă un protest generalizat față de Ordonața de Urgență care modifică Legile Justiției – e de părere judecătorul Cristi Danileț, fost membru al CSM, care a făcut această declarație la Europa FM, în emisiunea România în Direct cu Moise Guran.

În opinia sa, odată cu scoaterea din subordinea procurorilor a Secției Speciale pentru Anchetarea Magistraților și trecerea sa la Ministerul Justiției, se face – practic – o subordonare politică a acesteia.

„Eu, vă spun, drept, că sunt pentru un protest generalizat al magistraților, față de mârșăvia care se întâmplă în momentul de față cu legile justiției.

Legi care ni s-au fluturat anul trecut că îndeplinesc toate condițiile și au trecut de CCR și au fost votate de Parlament, iar astăzi să constatăm că legile sunt incorecte și incoerente și ajung să fie modificate prin OUG.

Nu cred că există decât o singură șansă: magistrații să blocheze activitatea, dar să o blocheze definitiv.

Dar nu o să vedeți printre colegii mei, judecători sau procurori cu atâta fermitate, care să facă acest lucru. Din varii motive.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Care sunt, însă, în opinia magistratului, urmările modificărilor aduse ieri de guvern legilor justiției? Cristi Danileț:

„Este un haos generalizat, se vor produce erori mari judiciare, vor cădea capete, vor fi oameni nedreptățiți, inclusiv din sistemul judiciar, se vor contesta unii pe alții … deja apar contestații.
Deja apar contestații la nivelul instituțiilor europene, ceea ce arată că lucrurile nu sunt deloc așezate și nu este funcționabil. E un simulacru de justiție ceea ce o să facem cu astfel de legi care au ciuntit reforma justiției. Ne întoarcem înapoi , sub controlul politic, ceea ce înseamnă ineficiența justiției pentru drepturile omului și pentru statul de drept”, a spus Cristi Dănileț la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.