Confidenţialitate

Judecătoria Ploiești își întrerupe activitate și se pregătește de grevă

Protest la Judecătoria Ploiești, acolo unde ședinţele de judecată se suspendă, începând de astăzi, timp de o oră. Magistrații ploieșteni au anunțat că întrerup activitatea în  semn de protest faţă de problemele din justiţie. Începând de  săptămâna viitoare, la această instanță se vor judeca doar cauzele urgent, dacă solicitările nu vor fi soluționate.

Începând de astăzi și până vineri inclusiv, cele două instanțe ale Judecătoriei Ploiești își vor întrerupe activitatea între orele 9 și 10 dimineața, iar de săptămâna viitoare, se vor judeca doar cauzele care au caracter urgent, adică în special dosarele privind arestările preventive și cele care au ca părți în dosar minori.

Se întâmplă acest lucru ca un semn de protest împtrova problemelor din justiție.

Magistrații ploieșteni sunt nemulțumiți în primul rând de volumul foarte mare de muncă, de numărul mic de judecători în comparație cu miile de cauze aflate pe rolul instanțelor penale și civile, dar și de diferențele privind indemnizațiile cuvenite personalului din justiție care au aceeași vechime și funcție.

Înainte să se ajungă la aceată formă de protest, magistrații Judecătoriei Ploiești au intrat în sala de judecată, începând cu data de 21 septembrie, purtând banderole albe.

Judecătoria Ploiești este prima instanță din Prahova care a anunțat că suspendă ședințele de judecată.